Terveys-Qigong

TERVEYS-QIGONG  (Health Qigong, 健身气功)

Terveys-Qigong on kehitetty erityisesti tämän päivän ihmisille. Terveys-Qigongin liikesarjat pohjautuvat kuitenkin vanhoihin, alkuperäisiin Qigong-liikesarjoihin, joissa yhdistyvät hengitys, mieli ja hitaat liikkeet. Päämääränä on ”terve sielu terveessä ruumiissa”. Liikesarjat ovat lyhyitä ja niissä on paljon toistoja, jotta ne ovat helppo muistaa. Terveys-Qigong-harjoitukset edistävät hapenottokykyä, nivelten liikkuvuutta, lihasvoimaa ja henkistä hyvinvointia. Jokaiseen liikesarjaan on sävelletty oma musiikki, mikä auttaa liikkeiden muistamisessa rytmittäen ja tukien hengitystä. (’Qi’ 气 tarkoittaa elinvoimaa, energiaa, hengitystä, liikettä, voimaa  ja ’gong’ 功 tarkoittaa harjoitusta).

Terveys-Qigong sopii kaikenikäisille ja –kuntoisille, jotka ovat kiinnostuneet oman kehon hyvinvoinnista. Qigongin eri sarjojen liikkeissä kehoa käytetään monipuolisesti. Liikkeet tehdään omaa kehoa kuunnellen. Ohjatussa ryhmässä liikkeet oppii tekemään oikein ja turvallisesti. Terveys-Qigongin ja Taijin harjoittaminen tukevat toisiaan.

Kiinalaisen lääketieteen mukaan Qi:n esteetön, vapaa virtaus on perusedellytys terveelle keholle ja mielelle. Terveys-Qigong-harjoituksilla voidaan lisätä ja tasapainottaa kehon Qi:tä sekä vahvistaa kehon puolustusjärjestelmää, Wei Qi:tä. Harjoituksista on apua sekä fyysiseen että henkiseen hyvinvointiin, mielen rauhoittumiseen.

Lappeenrannan Taiji hu bian ry:ssä opetetaan tällä hetkellä kuutta eri Terveys-Qigong-liikesarjaa: Ba Duan Jin, Yi Jin Jing, Wu Qin Xi, Taiji Yangsheng Zhang, Ma Wang Dui Daoyin Shu ja Daoyin Yangsheng Gong Shi Er Fa.

TERVEYS-QIGONG -LIIKESARJOJA

Ba Duan Jin (8 silkkibrokadia)

pastedGraphic.png

Terveys-Qigong Ba Duan Jin pohjautuu perinteiseen kiinalaiseen Qigong-harjoitukseen Song Dynastian ajalta 960 – 1279 . Ba Duan Jin on miellyttävä, pehmeä ja hidas Qigong-sarja, missä liikkeet ovat selkeitä Yin-Yang-vaihteluineen. Ba Duan Jin-liikesarjassa mieli, hengitys ja liikkeet yhdIstyvät harmoniseksi kokonaisuudeksi.

Yi Jin Jing (lihaksia ja jänteitä vahvistava klassikko)