Metalli-elementin aikaan

Viikon päästä 23.9. on syyspäivän tasaus, ja Aurinko-kalenterin mukaan syyskausi alkaa. Luonnossa muutoksia näkyy koko ajan: luonto saa upeita okran ja keltaisen sävyjä, lehdet kellastuvat ja putoavat maahan. Kiinalaisen lääketieteen mukaan Syksy on Metalli-elementin aikaa, jolle on tyypillistä sisäänpäin kääntyminen. Aivan kuten puu pudottaa lehtensä, on syksy meillekin hyvää aikaa ”pudottaa” eli jättää taakseen joitain asioita, ajatuksia ja vanhoja huonoja tapoja.

Metalli-elementin aika on oivallista aikaa opetella elämään tässä hetkessä. Yleensä tässä hetkessä elämisellä tarkoitetaan sitä, että ei murehdi menneitä eikä tulevia. Tämä onkin totta, mutta ei kovin helppoa toteuttaa.

Tässä hetkessä elämistä on myös se, että keskittyy juuri siihen asiaan, mitä kulloinkin on tekemässä. Yksinkertaisia asioita tässä hetkessä elämiseen tulee vastaan joka päivä. Esimerkiksi aterian syöminen keskittymällä syömiseen eikä sähköpostin selaamiseen tai television katsomiseen. Näin mielen lisäksi myös ruoansulatuselimistö hymyilee! Kun arkisiin asioihin keskittyy yksi kerrallaan, huomaa, että keskittymiskyky paranee, ja mieli rauhoittuu.

Taijin ja Qigongin tavoitteena on yhdistää keho ja mieli, keskittyä siihen mitä tekee. Kun liikesarjojen muodot ja järjestyksen sekä rauhallisen hengityksen on oppinut muistamaan, on mahdollisuus saavuttaa upea kokemus kehon ja mielen yhdistymisestä – parhainta tässä hetkessä elämistä!

Liisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *