Yangista kohti Yiniä

Olen vielä ajatuksissani Suomen Wushu-liiton järjestämän kesäleirin jälkitunnelmissa: upea leiri taas kerran ja paljon uutta oppia! Kiitos Shifu Zhang Fangille, Jaana Meriläiselle ja kaikille muille leirille osallistujille. Ensi vuonna taas uudestaan!

Luonto aloittaa pikkuhiljaa valmistumisen syksyyn, ja valon väri on jo muuttunut sävyltään vähän kylmemmäksi ja ilma kuulaammaksi. Olemme siirtymässä kesästä syksyyn ja talveen – Yangista Yiniin. Tämä ”välikausi”, elokuu ja osa syyskuuta, kuuluu kiinalaisen 5 elementin teorian mukaan Maa-elementin aikaan, jolle on tyypillistä rauhallisuus ja jopa paikallaan pysyvä olotila. 

Kiinalaisen lääketieteen mukaan Maa-elementti liitetään Pernan ja Mahalaukun toimintaan, ja Maa-elementin aikaan onkin hyvä keventää ruokavaliota ja nauttia satokauden vihanneksista, hedelmistä ja marjoista. On myös hyvä keskittyä omaan itseen, löytää elämän yksinkertaisuus ja harmonia, rauhoittaa mieli – valmistautua syksyä ja talvea varten.

Yksi tällainen hyvä omaan itseen keskittyvä harrastus on Taiji, missä hengitys ja rauhalliset liikkeet tasapainottavat mieltä ja kehoa.

Lappeenrannan Taiji hu bian ry järjestää peruskurssin, missä opetellaan Taijin 13 tekniikkaa: 8 porttia ja 5 askelta. Taiji 13 sisältää kaikki Taijin perusperi-aatteet, ja liikesarja on pehmeä, nopea oppia, ja sen tekeminen tuo hyvän olon.

-Liisa-

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *